Ādas dūriena tests ir „zelta standarts” pārtikas alerģijas diagnostikā, kam ir augsta sensitivitāte (līdz 95%) un specifitāte (60%). Ar ādas dūriena testu nosaka IgE saistīto hipersensitivitātes reakciju. Metodes pamatā ir standartizētu alergēnu uzpilināšana uz ādas ( histamīna un izotoniskā NaCl kontrolē)- biežāk uz apakšdelma vai muguras augšējās daļas. Ar lancetes palīdzību alergēns tiek ievadīts ādā. Reakcija tiek novērtēta pēc 15 min. Pozitīva reakcija ir , ja ādas pacēlums ir >3 mm diam. Pozitīva ādas reakcija neapstiprina diagnozi, bet gan parāda organisma sensibilizāciju. Tiek uzskatīts, ka ādas dūriena tests būtu jāizvērtē pēc reakcijas lieluma: jo lielāks pacēlums uz ādas, jo lielāka klīniskā saistība. Testu drīkst veikt tikai pieredzējuša speciālista kontrolē, jo pastāv risks sistēmiskas reakcijas attīstībai.